Het 0900 nummer van Digitenne was 0900 0576
Het bedrijf is nu bereikbaar via 088 444 68 88 en (gratis) via 0800 0402 (Digitenne is onderdeel van KPN)
Over Digitenne
Digitenne is een Nederlands netwerk voor digitale radio en televisie via de ether. De hiervoor gebruikte standaard is Digital Video Broadcasting Terrestrial (DVB-T). Via dit netwerk kunnen de Nederlandse publieke omroepen gratis worden ontvangen. Het is ook mogelijk om een abonnement af te sluiten voor de ontvangst van commerciële en buitenlandse omroepen via dit netwerk. Ontvangst is niet alleen mogelijk in huis, maar ook in bewegende (boot, auto) en kleine stationaire onderkomens (caravan).
De grondslag voor DVB-T in Nederland is gelegd tijdens de International Broadcasting Conference (IBC) in Amsterdam in september 1996 door Nozema. Dit initiatief is in de maanden hierna opgepakt door Peter Jelgersma en Pieter Koning, opvolger van Ruud Vader. Onder leiding en verantwoordelijkheid van Pieter Koning is in de daarop volgende jaren, mede op basis van gesprekken met de sector onder leiding van Peter Jelgersma, een technisch en commercieel concept uitgewerkt, hetgeen uiteindelijk resulteerde in de oprichting van Digitenne. Nozema (30%), KPN (30%), NOB (30%) en Cahanoves Beheer BV (10%) zijn aandeelhouders. Cahanoves Beheer BV is een samenwerking van destijds de NOS, Canal+, Kindernet, RTL Nederland en SBS Broadcasting BV. Kindernet werd later MTV Networks (Nickelodeon) en het aandeel van Canal+ ligt nu bij Canal Digitaal BV. Op 31 januari 2002 kreeg Digitenne een vergunning om uit te zenden.
Start van Digitenne
De uitzendingen via Digitenne gingen uiteindelijk van start op 23 april 2003. Alleen het gebied rond Amsterdam, Haarlem, Alphen aan den Rijn, Hilversum en Almere werd gedekt. Sinds mei 2004 is Digitenne in vrijwel de hele Randstad te ontvangen. In de loop der tijd verwerven Nozema Services NV en Koninklijke KPN NV elk 10 % extra resulterend in elk een belang van 40 % aangezien het NOB niet meer investeert.
Vanaf 18 oktober 2004 kon ook een digitaal radio- en televisieabonnement afgesloten worden bij KPN Telecom onder de naam KPN digitale TV. Het betreft hetzelfde pakket als Digitenne, maar in combinatie met overige KPN-abonnementen werd dit iets voordeliger aangeboden. Digitenne had eind 2005 circa 60 000 en KPN Telecom circa 100 000 DVB-T-klanten. Sinds half oktober 2006 wordt het pakket uitsluitend rechtstreeks bij KPN aangeboden onder de naam “Digitenne van KPN”.
Eind 2005 heeft KPN aangegeven dat ze Nozema Services NV wilde overnemen (mede vanwege het belang in Digitenne). Begin 2006 heeft KPN toestemming gekregen om Nozema over te nemen en krijgt daarmee direct of indirect 80 % van de aandelen van Digitenne in handen, waarna het het belang van het NOB ook overneemt om 90 % van Digitenne in handen te krijgen. De nieuwe naam van het voormalige Nozema Services is KPN Broadcast Services
De overname van Digitenne door KPN is omstreden. In de licentievoorwaarden stond oorspronkelijk dat de minister van Economische Zaken gerechtigd is de licentie in te trekken als een dominante telecomoperator (dat is KPN) een aanmerkelijk belang in Digitenne en daarmee de controle op Digitenne zou verkrijgen. Toenmalige ministers Laurens Jan Brinkhorst (EZ, D66), opvolgend minister Joop Wijn (EZ, CDA) en Gerrit Zalm (Financiën, VVD) stonden de overname echter toe. Joop Wijn heeft aan het eind van zijn ministerschap, als demissionair minister, de beleidsregel die bepaalde dat de Digitenne-licentie op grond van het bezit door KPN kon worden ingetrokken, geschrapt.[1] Als gevolg hiervan heeft KPN een semi-monopolie in de digitale ethermarkt, een Europese anomalie. In de meeste Europese landen zijn de signalen van commerciële stations in de digitale ether Free to Air, maar in Nederland is het een betaaltelevisieproduct.
Digitenne heeft sinds 2008 grotendeels landelijke dekking.
Ik wil jou graag in de gelegenheid stellen om jouw ervaringen, tips en meningen te delen.
Als jij tip hebt om jouw klacht of probleem met dit bedrijf snel opgelost te krijgen, deel het!
Als jij idee hebt hoe anderen normale service van dit bedrijf kunnen krijgen, deel het!
Laten we open, eerlijk en duidelijk communiceren over Nederlandse bedrijven.
Deel jouw gedachten hieronder in het commentaarveld, zodat we van elkaar kunnen leren.
PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw sociale netwerk, dat kan door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier links te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.